Каски за мотор – защо са ни необходими и как да изберем правилнатаЕдва ли е на лице привърженик на бързите скорости, който да притежава необходимост от убеждаване от сериозността на оригиналните моторни каски.

Почти всеки един голям моторист често е направил каската в нещо много повече от основна мярка за сигурност. Плюс това тя е и аксесоар, част от цялостната визия на моториста, както и допълнение към изгледа на самия мотор.


Но в действителност въпреки, че необходимостта от шлем за мотор да изглежда доста от очевидна, често новаците фенове или по-самоуверените водачи решават да ги пренебрегнат, понеже ги откриват за много неудобни, твърде скъпи или ненужни.

Но парите в високо качество каска е това, което може да спаси живота на шофьора, да го спаси от травми и да му намали множество лоши преживявания от сблъсък, лоши метеорологични предпоставки и други.

Какво трябва да вземате предвид малко преди избора на каска?


Магазинът предлага огромен вариант от индивидуални модели и ценови класове моторни каски за мотор.

Факторите, които вие е наложителна да вземате предвид за избиране на каска, са здравина, самата марка, сертификат, комфорта, вид, разбира се, крайна цена също макар не абсолютно винаги тя да е напълно сигурен критерий за качеството.


Ще е нужно да сте измерили обиколката на скалпа си, точно преди да отидете в физически магазин за моторни каски, макар че в края на краищата ще ви се наложи да пробвате различни модели, за да решите кой е най-добрият за вас конкретно.

Има 3 разнообразни видове на главата: по-дълга, средна и овална. Най-вероятно ще купите каска директно на място в оторизиран магазин, ето защо и да не можете да решите каква точно форма каска за мотор ви е нужна, експертите определено ще ви съдействат.

Каква е идеалната каска?


Моторната каска трябва да ви бъде комфортна, а това значи да не е нито твърде стегната, нито твърде разхлабена. В добрия вариант тя залепва точно на главата ви и леко по-леко ще я чувстват като естествена неразделна част от тялото и екипировката.

Добра идея е да вземете под внимание на неуспоримия факт, че моторните каски се отпускат след малка употреба. След като се опитате реално да я свалите, каската не бива да излиза много лесно, а когато разклатите глава, каската не трябва да се движи.

Ако по главата ви има протривания, червени следи или други драскотини след проба и символично носене, тогава не сте взели подходящ вид. Желателно е мото repliques de montres omega каската ви да има достатъчно отвори, за да дишате. Не бива и да нарушава вашата видимост.

Сертификат за качество


Несъмнено, повече от важен е сертификатът на моторните каски, тъй като той ви гарантира качество и безопасност. Стандартите за качеството са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за минимално ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че каската е годна за състезания, който важи за Великобритания).

Каските за мотор са много повече от принадлежности. Те са нещо, което може да запази живота ви, ето защо не ги пренебрегвайте и не ги забравяйте вкъщи преди път – независимо реално дали планирате той да е дълъг, или наистина кратък.

В крайна сметка, най-главната част от пътуването е не само да стигнете до крайната цел, но и веднага след това да се приберете у дома.

Повече намери на: мото гумиLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *