Какво точно трябва да знаете за машинното циклене на паркетната настилка

parquet flooring

Защо е важна редовната грижа за естествения паркет?

Планирате ли машинно циклене за паркетната настилка? Естественият паркет е едно от тези неща, където създават най-голям уют в дома ви. Също така, той притежава доста добри топло и шумоизолационни предимства и даже при относително неправилна поддръжка, пак да притежава продължителен живот.

В случай, че искате да се съхрани в отлично състояние обаче, е наложително да отделите определени грижи за него. Също така, за да се случи това, паркета е нужно да бъде държан и в добро състояние, защото в другия случай има риск паркетът не просто да започне да прилична на демоде, но също така и да чуватe звуци от него, да се подува и да дразни Вас.

Цикленето на паркетната настилка е от значение, ако искате да запазите хубавия цвят на паркета, също така и неговата цялост. Естественият масивен паркет е важна настилка, каквото лесно може да заприлича на чисто нова. Но какво точно представлява циклене и какво точно е нужно да знаете за него?

Машинното циклене на паркет е почистване на естествения паркет от стария лак, което премахва и абсолютно всички зацапвания, неравности, драскотини и вдлъбнатини по него. Точно така старата настилка се обновява, без да трябва да бъде подменена, това ви спестява пари, време и други скъпи ресурси. Машинното циклене се върши със специални паркето-шлифовачни машини, на които се поставят най-различни видове шкурки, които отстраняват горната част на паркета.

Ако обаче паркетната настилка ви е значително изхабена и повредена, е възможно да трябва демонтаж, почистване и основно нареждане на паркетните плочки, като в процеса е съвсем реалистично да потрябва да купите нови такива, в случай че някоя част от сегашните се за премахване. По-голямата част от професионални компании за циклене на паркетната настилка разполагат с абсолютно всички нужни елементи за подмяна на стара настилка с нова, ето защо няма да бъде нужно вие да се занимавате с откриването на чисто нови паркетни плочки.

След цикленето на паркета, фугите се запълват със стърготини и безцветна смола. Накрая се слага лак, като ако желаете, паркетът е възможно да бъде байцван или боядисан в друг цвят.
Тъй като таксите за циклене на паркетната настилка варират в пряка зависимост от вида repliques de breitling на настилката, подредбата му и материалите, с които ще бъде третиран, препоръчително е да извършите предварителна консултация с фирма.


Грижата за вашия собствен естествен паркет е изключително важна, тъй като това е инвестиция в една от най-добрите типове паркетни настилки, които биха могли да имате в жилището си. Независимо дали става дума за паркет, който е в жилището ви от десетилетия насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е важен елемент от дългия му живот.

Виж повече за услугата: циклене на паркет софия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *