Каски за мотор – защо са ни необходими и как да изберем правилнатаЕдва ли е на лице привърженик на бързите скорости, който да притежава необходимост от убеждаване от сериозността на оригиналните моторни каски.

Почти всеки един голям моторист често е направил каската в нещо много повече от основна мярка за сигурност. Плюс това тя е и аксесоар, част от цялостната визия на моториста, както и допълнение към изгледа на самия мотор.


Но в действителност въпреки, че необходимостта от шлем за мотор да изглежда доста от очевидна, често новаците фенове или по-самоуверените водачи решават да ги пренебрегнат, понеже ги откриват за много неудобни, твърде скъпи или ненужни.

Но парите в високо качество каска е това, което може да спаси живота на шофьора, да го спаси от травми и да му намали множество лоши преживявания от сблъсък, лоши метеорологични предпоставки и други.

Какво трябва да вземате предвид малко преди избора на каска?


Магазинът предлага огромен вариант от индивидуални модели и ценови класове моторни каски за мотор.

Факторите, които вие е наложителна да вземате предвид за избиране на каска, са здравина, самата марка, сертификат, комфорта, вид, разбира се, крайна цена също макар не абсолютно винаги тя да е напълно сигурен критерий за качеството.


Ще е нужно да сте измерили обиколката на скалпа си, точно преди да отидете в физически магазин за моторни каски, макар че в края на краищата ще ви се наложи да пробвате различни модели, за да решите кой е най-добрият за вас конкретно.

Има 3 разнообразни видове на главата: по-дълга, средна и овална. Най-вероятно ще купите каска директно на място в оторизиран магазин, ето защо и да не можете да решите каква точно форма каска за мотор ви е нужна, експертите определено ще ви съдействат.

Каква е идеалната каска?


Моторната каска трябва да ви бъде комфортна, а това значи да не е нито твърде стегната, нито твърде разхлабена. В добрия вариант тя залепва точно на главата ви и леко по-леко ще я чувстват като естествена неразделна част от тялото и екипировката.

Добра идея е да вземете под внимание на неуспоримия факт, че моторните каски се отпускат след малка употреба. След като се опитате реално да я свалите, каската не бива да излиза много лесно, а когато разклатите глава, каската не трябва да се движи.

Ако по главата ви има протривания, червени следи или други драскотини след проба и символично носене, тогава не сте взели подходящ вид. Желателно е мото repliques de montres omega каската ви да има достатъчно отвори, за да дишате. Не бива и да нарушава вашата видимост.

Сертификат за качество


Несъмнено, повече от важен е сертификатът на моторните каски, тъй като той ви гарантира качество и безопасност. Стандартите за качеството са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за минимално ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че каската е годна за състезания, който важи за Великобритания).

Каските за мотор са много повече от принадлежности. Те са нещо, което може да запази живота ви, ето защо не ги пренебрегвайте и не ги забравяйте вкъщи преди път – независимо реално дали планирате той да е дълъг, или наистина кратък.

В крайна сметка, най-главната част от пътуването е не само да стигнете до крайната цел, но и веднага след това да се приберете у дома.

Повече намери на: мото гумиКакво точно трябва да знаете за машинното циклене на паркетната настилка

parquet flooring

Защо е важна редовната грижа за естествения паркет?

Планирате ли машинно циклене за паркетната настилка? Естественият паркет е едно от тези неща, където създават най-голям уют в дома ви. Също така, той притежава доста добри топло и шумоизолационни предимства и даже при относително неправилна поддръжка, пак да притежава продължителен живот.

В случай, че искате да се съхрани в отлично състояние обаче, е наложително да отделите определени грижи за него. Също така, за да се случи това, паркета е нужно да бъде държан и в добро състояние, защото в другия случай има риск паркетът не просто да започне да прилична на демоде, но също така и да чуватe звуци от него, да се подува и да дразни Вас.

Цикленето на паркетната настилка е от значение, ако искате да запазите хубавия цвят на паркета, също така и неговата цялост. Естественият масивен паркет е важна настилка, каквото лесно може да заприлича на чисто нова. Но какво точно представлява циклене и какво точно е нужно да знаете за него?

Машинното циклене на паркет е почистване на естествения паркет от стария лак, което премахва и абсолютно всички зацапвания, неравности, драскотини и вдлъбнатини по него. Точно така старата настилка се обновява, без да трябва да бъде подменена, това ви спестява пари, време и други скъпи ресурси. Машинното циклене се върши със специални паркето-шлифовачни машини, на които се поставят най-различни видове шкурки, които отстраняват горната част на паркета.

Ако обаче паркетната настилка ви е значително изхабена и повредена, е възможно да трябва демонтаж, почистване и основно нареждане на паркетните плочки, като в процеса е съвсем реалистично да потрябва да купите нови такива, в случай че някоя част от сегашните се за премахване. По-голямата част от професионални компании за циклене на паркетната настилка разполагат с абсолютно всички нужни елементи за подмяна на стара настилка с нова, ето защо няма да бъде нужно вие да се занимавате с откриването на чисто нови паркетни плочки.

След цикленето на паркета, фугите се запълват със стърготини и безцветна смола. Накрая се слага лак, като ако желаете, паркетът е възможно да бъде байцван или боядисан в друг цвят.
Тъй като таксите за циклене на паркетната настилка варират в пряка зависимост от вида repliques de breitling на настилката, подредбата му и материалите, с които ще бъде третиран, препоръчително е да извършите предварителна консултация с фирма.


Грижата за вашия собствен естествен паркет е изключително важна, тъй като това е инвестиция в една от най-добрите типове паркетни настилки, които биха могли да имате в жилището си. Независимо дали става дума за паркет, който е в жилището ви от десетилетия насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е важен елемент от дългия му живот.

Виж повече за услугата: циклене на паркет софия