Кога имаме нужда от зимни и летни гуми

tyres

В последните години една от най-дискутираните въпроси между водачите на моторни превозни средства е това наистина ли зимните гуми е необходимо да са задължителни или не. Съществуват множество противоречиви мнения разбира се. Реално, в Страната липсва официално гласуван и приет закон, задължаващ ни да управляваме автомобила с помощта на зимни гуми в студените месеци или летни през горещите месеци. Независимо от това, е добре да сме запознати с това през кои точно периоди с кой модел е наложително да “обуем” автомобила си, за да осигурим личната си, тази на пасажерите и останалите членове в придвижването сигурност.

Първата максима за това дали се нуждаем от зимни или летни автомобилни гуми е температурата на въздуха. Ако тя падне под седем градуса по Целзий, то зимните автомобилни гуми се превръщат в подходящия избор. Точно това гарантира по-добро сцепление на мпс-то с мокра, заснежена или ледена настилка. Принципно времето за шофиране на автомобил с летни гуми са от първите дни на месец Април до края на месец Септември, а другия на зимните – от началото на Октомври до края на Март.

За да се ориентираме по-добре с подбора на тип гуми в различните месеци на календарната година ще се уповем на специалистите от една от водещите марки за изработване на автомобилни гуми – Continental. По мнение на може би един от големите в този бизнес, се предлагат три вида избор на автомобилни гуми в зависимост от времето през годината:

За повече от петнадесет градуса и сух асфалт – за по-кратък път на спирачките и контролиране на колата се предлагат летни гуми.

За над 15 градуса и влажен асфалт – за по-малък répliques de montres път на спирачките и защита за аквапланинг се препоръчват летни, но и зимни автомобилни гуми за защита от „воден джоб”.

При температура под седем градуса, комбинирана със сняг, дъжд, слана или лед – за по-малък път на спирачките и предотвратяване на свободно пързаляне се препоръчват зимни гуми с грайфер над 3мм. дълбочинност.

Вие сами сте в състояние да узнаете защо летните автомобилни гуми са желателни за шофиране в горещите месеци, пролет и ранна есен, в сравнение със зимните гуми по време на мразовитите месеци, предразполагащи към заснежени, заскрежени или заледени пътища. В някои случаи подборът на правилни автомобилни гуми може да спаси много животи.

Открийте още: нови гуми цени